dijous, 10 de maig del 2012

Institut ?

La població de Sant Joan Despí era aproximadament:
  • al 1985. 24.800 habitants;
  • al 1995: 27.000 habitants;
  • al 2010: 32.300 habitants.
En 15 anys hi ha hagut un creixement de més de 5000 habitants. Des de 1985, no s'ha posat en marxa cap centre escolar nou: ni escola, ni institut.

La previsió de posar en funcionament un nou centre educatiu de primària per al 2011-12 fou avortada.

La previsió de posar en funcionament un nou centre educatiu de secundària per al 2013-14 ha estat endarrerida al 2014-15 [Dades de la resposta de SSTT d'Ensenyament del Baix Llobregat, al nostre escrit sobre la previsió de places de secundària].

El model d' "institut " és incert: secció de secundària? petit institut independent? aules de secundària depenents d'un institut? aules de secundària "vinculades" a un centre de primària? cap centre nou, dos centres existents plens a vessar? L'equipament d'aquest "institut", però, sembla molt probable que sigui el de mòduls prefabricats o "barracons" [Dades contradictòries de diverses fonts].

Hem manifestat el nostre rebuig al tracte que està rebent l'educació pública, en general; i la gestió que, en particular, s'està fent de les necessitats educatives al nostre municipi. Valoreu quina haurà de ser la intensitat de la nostra queixa, tot llegint les previsions del Departament d'Ensenyament al voltant del tema d'aquests mòduls, que resumeix Nació Digital (26/03/2011), en la notícia "Hi ha barracons escolars per anys i panys: Irene Rigau diu que els mòduls prefabricats estaran eliminats cap el 2019":
"La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que es trigaran almenys vuit anys en eliminar els barracons que hi ha a les escoles de Catalunya. Rigau ha qualificat de "lamentable" que actualment hi hagi 1.057 mòduls prefabricats en centres educatius i ha criticat la manca d'inversió que hi ha hagut des del 2003.
La consellera ha afirmat que faran un llistat de prioritats per saber quines són les obres més urgents garantint l'equilibri territorial i aniran construint nous centres a mida que hi hagi pressupost."
 Ens trobem en les mobilitzacions !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada