dimecres, 6 de març del 2013

Quina educació ens espera ?

La preinscripció per estudiar en centres educatius a Catalunya comença el 11 de març. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya porta a terme aquesta tramitació en mig d’un procés de remodelació de l’educació. Retalla els pressupostos de l’escola pública per pal·liar el dèficit, però manté i amplia concerts de l’escola privada: privatitza, tanca línies i centres, no n’obre de nous. Prepara l’aplicació de la LOMCE a Catalunya: facilita la privatització, classifica els centres segons la seva “productivitat”, ofereix diferents ensenyaments segons el nivell socioeconòmic de les famíles.

En el cas de Sant Joan Despí, la Generalitat no va donar solucions per a l’augment dels grups d’infantil i primària de fa 10 anys. Ara no dóna solucions per a aquests nens i nenes que hauran de començar els seus estudis de secundària. NO POSARÀ EN MARXA UN NOU INSTITUT en el nostre municipi. No aclareix quines seran les mesures que aplicarà, però s’apunten canvis en els actuals instituts Ferrer i Guàrdia, Salvador i Pedrol: increments de línies (amb pèrdua d’espais, i amb barracots, si calgués), increments de ràtios (fins a 36 alumnes per aula) i disminució de professorat. No sabem si n’hi ha d’altres possibilitats: només hi ha, doncs, incertesa. TOTA LA SECUNDÀRIA DEL MUNICIPI ES VEURÀ AFECTADA PER AQUESTA PRECARIETAT: la massificació o la manca de recursos (espais i humans, especialment) afectarà tant als grups que entraran als instituts els propers cursos com als que ja hi estan estudiant. Les crides fetes a SSTT d’Ensenyament del Baix Llobregat des de Sant Joan Despí Es Mou, l’Ajuntament i els Sindicats per donar una solució correcta a aquesta situació no han rebut resposta.

PENSEM QUEDAR-NOS DE BRAÇOS CREUATS ? US ANIMEM A ACTUAR: L’EDUCACIÓ I LA FORMACIÓ DELS NENS I NENES HO MEREIXEN !!! Participeu en les AMPAs i en SANT JOAN DESPÍ ES MOU, en les comissions d’informació i mobilització contra aquesta remodelació de l’educació, contra la manca d’institut a Sant Joan Despí i contra d’altres precarietats que probablement hi arribaran. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada