divendres, 23 de setembre del 2011

Tots junts tenim més força

Sabem que les AMPAs de Sant Joan Despí afronten el nou curs amb les dificultats de sempre. Són associacions sense ànim de lucre, que funcionen per la bona voluntat d'algunes mares i d'alguns pares que treuen temps de les seves ocupacions personals, i el dediquen als altres: a les famílies i als estudiants de les seves respectives escoles. Són associacions amb moltes feines (algunes que es coneixen, altres que no es veuen), que són necessàries per a una bona l'educació dels nens i les nenes que van a escola. Són associacions febles, perquè estan mancades de col·laboradors, perquè moltes mares i molts pares no donen el relleu necessari a aquells que van perdent les forces. Són associacions que es desorienten en moments de crisi econòmica com l'actual, quan tot perd el seu sentit, quan la recuperació es presenta lluny, quan sembla que no mereix la pena reivindicar res més. Malgrat tot això, des d'aquí us volem felicitar per la funció social que porteu a terme i us volem animar a continuar i a col·laborar.

No oblideu, però, que la situació escolar a Sant Joan és precària: ara, més que mai, cal estar units. Cal no oblidar les darreres desafeccions amb la administració educativa, cal no tornar a creure en promeses no escrites, en projectes invisibles. Necessitem un institut nou al municipi, ara ! Aviat els nois i les noies de primària arribaran als 2 centres de secundària i no cabran a les aules ! No volem que vagin a mòduls prefabricats com els que ara són presents en alguna escola del poble: es mereixen un centre en condicions, des d'on puguin accedir als estudis postobligatoris posteriorment, un centre que no estigui sobresaturat.

Tornem,  doncs, a la feina: dediquem-nos a les nostres AMPAs, fem costat als equips directius de les diferents  escoles,  però a la vegada no oblidem de fer-nos costat. Reivindiquem una escola pública de qualitat, amb espais educatius suficients. Demanem un nou institut per a Sant Joan Despí, els nostres fills i filles bé que ho mereixen.

Tots junts tindrem més força!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada